Partners

Ons goede doel: schaaktafels voor jeugd in Oeganda. Het 150-jarig jubileum willen we graag vieren met iedereen die onze passie deelt. Inkomsten die we in het kader van het jubileum ontvangen, willen we daarom ook aan een goed doel besteden. Dit goede doel is de aanschaf van schaaktafels voor schoolkinderen in Oeganda. Samen met het bedrijf Stedon (‘Grootmeester in schaaktafels’) ondersteunen we hiervoor DIDA Sports Organisation. DIDA is de afkorting van ‘Develop, Inspire, Discipline en Achieve’. DIDA heeft als missie om Oegandese kinderen te helpen om hun sportieve en maatschappelijke vaardigheden te ontwikkelen. Die doelstelling sluit naadloos aan op de waarden van de KNSB. Door de ondersteuning van DIDA helpen we dus de kinderen in Oeganda en tevens wordt op deze manier de schaaksport ‘grenzeloos’ gepromoot.
‘Wij ondersteunen het schoolschaakplan omdat dit project de lees- en digitale vaardigheid van kinderen versterkt en daarmee het kunnen meedoen in de samenleving’.
 ‘Wij ondersteunen het jubileum schoolschaakplan, omdat we dit zien als een mooie kans om samen met de schaakbond zoveel mogelijk kinderen te helpen hun onbenut potentieel te ontdekken door te leren schaken’.
Hier vermelden we onze leden van de Club van €1500. Hartelijk dank voor jullie steun!
Voor € 150 (excl. BTW) krijg je een eigen veld op het sponsorschaakbord; des te eerder je een veld inneemt, des te langer het hier te zien is! Dit sponsorbord laten we ook zien in ons blad Schaakmagazine en je komt ook op het sponsorschaakbord te staan dat te zien zal zijn bij de jubileumtentoonstelling.  

Comité van Aanbeveling

Mirjam Sterk, oud-Tweede Kamerlid, is sinds februari 2022 gedeputeerde sport van de Provincie Utrecht. Zij is enthousiast over de initiatieven van de Schaakbond om schaken op de basisschool te promoten: “Denksport is een manier om spelenderwijs belangrijke kwaliteiten te ontwikkelen: logisch denken en vooruitdenken, geduld hebben, tegenslag verwerken. Mooi dat het jubileumevenement in Utrecht plaatsvindt, de plek waar de schaakbond is opgericht.”
Anneke van Zanen, voorzitter NOC*NSF, de grote sportkoepel in Nederland waar 90 landelijke sportorganisaties bij zijn aangesloten. Op haar cv staat: ‘Bewaart in alle situaties de rust om tot een besluit te komen’. Iets wat wij als schakers ook kunnen gebruiken!
Nick Schilder, uiteraard bekend als helft van het zangduo Nick & Simon. Maar Nick uit Volendam is niet alleen maar bekend van de palingsound, want hij is ook een heel behoorlijk schaker en is al jaren een ware ambassadeur voor het schaken in Nederland. (foto: Jurgen Jacob Lodder) 
Erik Scherder, neurowetenschapper. Professor Scherder is bij het grote publiek bekend van vele optredens op televisie zoals bij De Wereld Draait Door. Vaak sprak hij al over de vele voordelen van leren schaken. Als hij spreekt, hang je aan zijn lippen. Kraakhelder weet hij uit te leggen hoe onze hersens functioneren. (foto: Keke Keukelaar RV)
Paul van Nunen, directeur Brainport Eindhoven. In technologieregio Brainport Eindhoven werken denkers en doeners slim samen. Net schaken dus…! Van Nunen was voorheen o.a. directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst en woordvoerder van premier Rutte en de ministerraad
Marry de Gaay Fortman, partner en advocaat bij Houthoff en topcommissaris. Wat zij allemaal doet is in een paar zinnen niet samen te vatten. Kort en krachtig dit: een topvrouw, een paar jaar geleden nog door het blad Opzij verkozen tot meest invloedrijke vrouw in het bedrijfsleven.

Jubileum nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle activiteiten rondom 150 jaar KNSB en sluit je aan bij 5.000+ schaakliefhebbers. 

Maandelijks maak je ook nog kans op mooie prijzen en ben jij de eerste die meer te weten komt over Mr. X.