Schaak-ON

Duelleer in de schaakarena: de Schaak-ON!

Test jouw schaakskills tijdens de Schaak-ON: de grootste gratis online snelschaakarena van Nederland! Speciaal omdat we jarig zijn organiseren we een heleboel toffe events. En dat doen we natuurlijk ook online! Op 21 mei is er een toernooi speciaal voor schakers met een KNSB-rating tot 1600. En op 25 mei speel je in de open groep om de knikkers: de winnaar casht €450! Beide toernooien duren 150 minuten en daarin speel je zoveel potten schaak als je kunt! Heel mooi dus: jij speelt zoveel schaak als je zelf wil en je kunt stoppen wanneer je wil.

Maar ook in de groep tot 1600 zijn mooie prijzen te winnen! En hadden we al verteld dat er via Twitch live commentaar wordt verzorgd op de toernooidagen? Van een topteam waaronder twee vrouwelijke Grootmeesters? Oftewel: de Schaak-ON worden twee parels van online schaaktoernooien! En op deze pagina vertellen we je alles over deze events op Lichess.

Wedstrijdformat Arena en speeltempo Schaak-ON

Het mooie van de Schaak-ON is het wedstrijdformat: het is een Arena! Dit houdt in dat je steeds een nieuwe tegenstander krijgt nadat je partij voorbij is. Je speelt net zo lang door totdat het toernooi voorbij is. Het toernooi duurt 150 minuten, dus daarin kun je een hoop tegenstanders treffen!

Op 21 mei start om 20.00 uur het toernooi voor spelers met een KNSB-rating tot 1600. Het toernooi duurt 150 minuten (van 20.00 tot 22.30 uur) en het speeltempo is 10 minuten en 3 seconden per zet (10+3). Je kunt op elk moment in het toernooi beginnen of stoppen.

Op 25 mei start om 20.00 uur het toernooi waar IEDEREEN aan kan meespelen. Het toernooi duurt 150 minuten (van 20.00 tot 22.30 uur) en het speeltempo is 3 minuten en 2 seconden per zet (3+2). Je kunt op elk moment in het toernooi meedoen of stoppen.

Let op: vermeld bij aanmelding je voor- en achternaam, je e-mailadres én je KNSB-rating (als je die hebt)!

Mooie prijzen te winnen!

Zoals gezegd zijn er in de open groep geldprijzen. Voor de winnaar ligt €450 klaar. De twee plek neemt €300 mee naar huis (of eigenlijk is hij of zij daar al, maar je begrijpt het idee) en derde plek verdient €150. En dan zijn er ook nog ratingprijzen! Binnenkort maken we meer bekend hierover.

Prijzen open groep Schaak-ON

   • 1e prijs van €450,-
   • 2e prijs van €300,-
   • 3e prijs van €150,-
   • Ratingprijzen

  •  

  •  

  •  

  Hetzelfde geldt voor alle prijzen die te winnen zijn voor de groep tot 1600! Houd onze socials en deze pagina goed in de gaten. Sowieso is het natuurlijk al gewoon heel mooi om te schaken, maar een toffe prijs doet de overwinning natuurlijk nog zoeter smaken.

  Prijzen groep tot 1600 Schaak-ON

    • Prijzen podium: 1-op-1 clinics van schaaktoppers!
    • 1e prijs: clinic van Grootmeester Dimitri Reinderman
    • 2e prijs: clinic van Grootmeester Zhaoqin Peng
    • 3e prijs: clinic van Internationaal Meester Robert Ris
    • Prijzen voor de eerste drie spelers mét KNSB-rating tot 1600

   Klinkt mooi! Hoe werkt het allemaal precies?

   We organiseren de twee toernooi van de Schaak-ON op het online platform van Lichess. Dit is een bekende website waar mensen gratis kunnen schaken (zoals ook de website www.chess.com). Maak gratis een account aan en registreer je erna voor het toernooi (of allebei als je rating minder dan 1600 is) waaraan je wil deelnemen. Meer uitleg staat ook op de toernooipagina’s zelf. Klik daarvoor op de knoppen!

   Kom je er niet uit? Laat dan een reactie achter onder deze pagina of stuur ons een mail via het contactformulier op onze website.

   Let op: vermeld bij aanmelding je voor- en achternaam, je e-mailadres én je KNSB-rating (als je die hebt)!

   GM Bianca de Jong – Muhren

   FM Anna-Maja Kazarian

   Live commentaar van topschaaksters

   Twee vrouwelijke topschaaksters verzorgen op de wedstrijddagen het ;live commentaar! Dat doen zij op het Twitchkanaal van de KNSB. Supergaaf om te volgen dus! Co-host is Erik Biemans. Deze schaker is onder andere bekend als mede-oprichter van schaakclub SG KiNG, organiseerde het NK Lightning en Bullet meerdere keren én verzorgde daarbij ook al live commentaar. Als kijken hoe jij je dus geen moment te vervelen!

    


   Jubileum nieuwsbrief!

   Blijf op de hoogte van alle activiteiten rondom 150 jaar KNSB en sluit je aan bij 5.000+ schaakliefhebbers. 

   Maandelijks maak je ook nog kans op mooie prijzen en ben jij de eerste die meer te weten komt over Mr. X.