Prijsvraag November

Doe mee en maak kans op de mok!

Nu het einde van het jaar nadert, zijn er uiteraard steeds minder kansen voor puzzelaars om kans te maken op de bokaal der winnaars, de meesterbeker of inmiddels meer ingeburgerd: de mok der mokken. De mailbox met antwoorden stroomde weer vol, maar ook deze keer is er slechts één gelukkige. Daarvoor was allereerst uiteraard wel het goede antwoord nodig.

Dat was de zet Lc3! Deze loperzet wint materiaal op b2 of via Lxh7+ de dame op d5. Dit wisten natuurlijk heel veel van onze lezers. Onder al deze slimme schakers hebben we geloot en de gelukkigste slimmerik van deze maand is niemand minder dan: Bert Zeeman! Bert, we contacten je en je ontvangt spoedig die mooie mok!

En toen was het alweer tijd voor de allerlaatste prijsvraag van dit mooie jubileumjaar. Ja, dat is even slikken. Een brok in de keel. Dus doe mee en wie weet spoel jij die brok wel weg met een goede teug uit de jubileummok! Last van een brok? Pak je mok!

De laatste puzzel: een kerstvariatie. Wit aan zet en geeft mat in 3. Stuur jouw antwoord (alle zetten) in en wie weet ziet jouw 2024 er een stuk glanzender uit als je onze jubileummok wint!

Wit aan zet, geeft mat in 3

6 reacties

  1. Het aardige is dat je allerlei pogingen onderneemt, maar het cruciale vergeet.
    Waarom toch steeds je koning een plaatsje opzij om plaats te maken voor de andere K?
    Waarom steeds een pion-zet doen om en-passant te laten slaan en denken nu verder te kunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer artikelen

Jubileum nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle activiteiten rondom 150 jaar KNSB en sluit je aan bij 5.000+ schaakliefhebbers. 

Maandelijks maak je ook nog kans op mooie prijzen en ben jij de eerste die meer te weten komt over Mr. X.