DGT is jarig én trakteert

150 DGT Club Packs cadeau

Wij zijn niet de enige in Nederland die jarig zijn: Digital Game Technology (DGT) blaast dit jaar 30 schaakkaarsjes uit. Het Nederlandse bedrijf geniet wereldwijde bekendheid als de maker van de beste schaakklokken, maar wist je dat DGT ook niet-digitale producten maakt? Dat leidde tot een mooie samenwerking én een cadeau voor schakend Nederland. Omdat wij 150 jaar bestaan, doet DGT ons maar liefst 150 DGT Clubs Packs cadeau (dat zijn 1500 sets van borden en stukken!). Wij geven deze op onze beurt weer cadeau aan de regionale bonden en via deze route komen de club packs terecht bij scholen verspreid door heel Nederland!

DGT Club Pack

Supporter van schakend Nederland

Naast wereldwijde marktleider van digitale schaakklokken, draagt DGT als Nederlands bedrijf graag ook een steentje bij aan de schaakbeleving. “Wij vinden de 150 DGT Club Packs het perfecte cadeau voor de verjaardag van de KNSB”, vertelde Stephanie Beldhuis – Managing Director van DGT – enthousiast. “Op deze manier maken we het voor wel 3000 schaakliefhebbers mogelijk om te genieten van het mooiste spel dat er is!” Als KNSB zijn wij natuurlijk ook ontzettend blij met deze mooie samenwerking. Samen schaken begint natuurlijk bij een bord en stukken en op deze manier krijgen scholen in Nederland de kans om hun leerlingen te laten schaken. Hartelijk dank én gefeliciteerd, DGT!

Als bedrijf dat zich volledig richt op schaken, vinden wij het altijd leuk en goed om de schaaksport te ondersteunen.

Wat zit er in een DGT Club Pack?

De Club Pack bestaat uit eeen pakket met daarin 10 sets met kunststof, verzwaarde schaakstukken en 10 kartonnen schaakborden. De stukken en borden zijn uiteraard van toernooiformaat. De hoogte van de koning is 95 mm en de velden meten 55 bij 55 mm.  De sets zijn specifiek ontwikkeld voor schaakclubs. De stukken zijn erg stevig en gaan daarom met gemak een duurzaam schoolschaakleven mee.

De stukken van de DGT Club Pack

Welke scholen krijgen de Club Packs?

Volgende week worden de sets geleverd aan de regionale bonden en andere verenigingen, stichtingen en contactpersonen. Deze zijn vrij om te bepalen hoe en welke scholen in aanmerking komen voor een Club Pack, zolang deze maar terechtkomen bij een school en dus kinderen die er mee kunnen schaken. Interesse en wil je weten hoe jouw school in aanmerking komt? Kijk hieronder op deze pagina voor de contactpersonen. Via de oranje knop kun je direct een mail sturen. Heb je een Club Pack gekregen? Laat het ons weten! Wij zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen!

 

6 reacties

  1. Bedankt voor je reactie Frans! Ik neem aan dat je bedoelt dat we een vereniging/bond missen in deze lijst. Wil je me de contactpersoon en bijbehorend mailadres sturen (bjacobs@schaakbond.nl)? Dan plaats ik die alsnog. Alvast bedankt!

   1. De kinderen van Jenaplanschool De Hoven uit Zutphen zijn erg blij met de schaakspullen. Ze staan te popelen om de spellen te gaan gebruiken in de aanloop naar het schaaktoernooi.

 1. Hoi,
  Hartstikke bedankt voor het cadeau dat wij via de osbo ontvingen!
  -Montessorischool van Lith Deventer.

 2. De kinderen op montessorikindcentrum de Plotter zijn heel blij met de nieuwe schaakborden. Er werd al fanatiek geschaakt binnen de school. De nieuwe borden zorgen ervoor dat meer kinderen kunnen schaken. Vorige week zijn er zelf al kinderen uit de onderbouw begonnen met schaken! Super bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer artikelen

Jubileum nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle activiteiten rondom 150 jaar KNSB en sluit je aan bij 5.000+ schaakliefhebbers. 

Maandelijks maak je ook nog kans op mooie prijzen en ben jij de eerste die meer te weten komt over Mr. X.