Prijswinnaars Jubileum Schoolschaakweek

Wie winnen de schaaktafels?

Tijdens de Jubileumschoolschaakweek organiseerden verschillende scholen en stichtingen allerlei mooie schaakactiviteiten. De opdracht was om deze op een zo leuk mogelijke manier met ons te delen. En dat deden tal van scholen! We ontvingen vele foto’s, video’s en zelfs een strip! Wat een weelde aan schaakfeest! We verdelen vele mooie prijzen onder de inzendingen. Het was niet makkelijk om een winnaar te kiezen natuurlijk. We hebben gekeken naar de (creativiteit van) de schaakactiviteiten en de presentatie.  

De hoofdprijzen

De hoofdprijzen zijn een metalen schaaktafel van Stedon en een Betonnen schaaktafel van City & Park. En we maken nu de winnaars bekend!

De hoofdprijzen zijn voor Basisschool Anne Frank uit Leiden en Stichting Schoolschaak Westland. Gefeliciteerd! De Basisschool wint een metalen schaaktafel van sponsor Stedon en Stichting Schoolschaak Westland een betonnen schaaktafel van sponsor City & Park! Dank aan Stedon en City & Park voor het beschikbaar stellen van deze hele mooie prijzen!  

Impressie Schoolschaakfestival Stichting Schoolschaak Westland
Impressie Anne Frank van Jelte

Bij de inzending van Basisschool Anne Frank vielen vooral de vele verschillende schaakactiviteiten op. Ook was het erg mooi dat leerling Jeltje uit groep 7 zelf een video ervan maakte en zelf heeft geëdit.  

Stichting Schoolschaak Westland hield een waar festival waar gedichten werden geschreven, koekjes werden gebakken, er werd geschminkt en geschaakt en nog veel meer. En er was een live optreden met ons jubileumlied. Meer dan 150 kids hadden een fantastische dag! 

Fotocollage van alle activiteiten van Stichting Schoolschaak Westland

Ook in de prijzen gevallen

Natuurlijk waren er nog véél meer mooie verhalen. We kunnen ze niet allemaal noemen, maar we lichten er graag een paar bijzondere uit.

Zo zond basisschool de Kinderhof uit Amersfoort een hele mooie strip in, echt heel gaaf gedaan! En Stichting Kempenkind uit Bladel organiseerde een toernooi met meer dan 100 kinderen en deelde berichten op social media. Basisschool Klaverblad uit Leeuwarden zond een vidoe met een eigen schaaklied in. En tot slot kregen we van basisschool Triangel uit Delfgauw een heleboel foto’s en was er zelfs een cameraploeg aanwezig! De Prinses Beatrixschool in Goes maakte een schaakspel met een junglethema, ook erg tof!

Al deze scholen winnen een mooi pakket met daarin 10 schaaksets, een speldoos van Koning Schaak en alle 3 de delen van Simon de Schaker, Gefeliciteerd! 

Sfeerimpressies

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer artikelen

Jubileum nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle activiteiten rondom 150 jaar KNSB en sluit je aan bij 5.000+ schaakliefhebbers. 

Maandelijks maak je ook nog kans op mooie prijzen en ben jij de eerste die meer te weten komt over Mr. X.