Erasmiaans Schaakfestijn nu al groot feest!

Schaakevent met 350 kids

Op zaterdag 25 maart is in Rotterdam op het Erasmiaans Gymnasium een van de grootste schaakevenementen voor basisscholen in Nederland: het Erasmiaans Schaakfestijn. Maar liefst 81 teams strijden voor een plek in de finaleplaats bij het Nederlands schaakkampioenschap basisscholen. Dat belooft een topdag te worden bij deze jubileumactiviteit!

Erasmiaans Schaakfestijn 2022

Meer dan schaken alleen

Bij deze teamkampioenschappen van Rotterdam doen kinderen van groep 2 t/m 8 mee. Maar is er meer dan schaken: de kinderen hebben de afgelopen periode bij handenarbeid hard gewerkt om een eigen schaakspel te ontwerpen! Deze eigen creaties worden op het Schaakfestijn tentoongesteld. Er liggen mooie geldprijzen klaar voor de winnende scholen! En de winnaar doet mee aan de jaarlijkse ontwerpwedstrijd van het Rotterdamse Schaakstukkenmuseum.

Erasmiaans Schaakfestijn 2022

Gedichten en Simon de Schaker

Ook is er een gedichtenwedstrijd! Onder alle inzendingen worden 50 boeken verloot uit de populaire kinderenboekenserie Simon de Schaker. Schrijfster Joyce van der Meijden komt ook langs om boeken te signeren. De winnaars van de gedichtenwedstrijd krijgen een mooie, persoonlijke boodschap van haar.

Natuurlijk ontbreekt het Rotterdam Schaakspel niet deze dag en zijn er ook schaakrobots te bewonderen. Alle kinderen krijgen een mooi aandenken gemaakt door Schaakkunst en mogen dit jaar gratis het Rotterdamse Schaakstukkenmuseum bezoeken.

Dit evenement is een samenwerking tussen de Rotterdamse Schaakbond, het Erasmiaans Gymnasium, het Rotterdamse Schaakstukkenmuseum en stichting Het SchaaKKasteeL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer artikelen

Jubileum nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle activiteiten rondom 150 jaar KNSB en sluit je aan bij 5.000+ schaakliefhebbers. 

Maandelijks maak je ook nog kans op mooie prijzen en ben jij de eerste die meer te weten komt over Mr. X.