Mr. X is bekend!

En het is….

Gisterenavond maakten we in Proeflokaal Hooghoudt in Groningen bekend wie Mr. X is. Hierna speelde mr. X een simultaan als onderdeel van het avondprogramma van Chessfestival Groningen. Maar eerst het belangrijkste natuurlijk: wie was dan Mr. X? Check daarvoor onderstaande video met een kort interview!

Onthulling en interview Mr. X

Mr. X zijn prestaties

Fide Meester (FM) Ramon Koster (29 juni 1983) is inmiddels al zo’n 20 jaar met schaakpensioen, maar met een piekrating van 2335 en een IM-norm mogen we gerust stellen dat hij een hele sterke schaker was/is! Hij was vooral actief in de jeugd en won onder andere de Nederlands Jeugdkampioenschappen Snelschaak en Rapid. Zijn eerste schaakclub was O&O uit Kampen. Daarna speelde hij ook voor ESGOO uit Enschede, Katwijk (jeugd extern Nederlands Kampioen clubteams en VAS uit Amsterdam.

Bij de onthulling gaven we Ramon als blijk van waardering een prachtig digitaal Pegasus schaakbord van DGT cadeau. We zijn heel blij dat hij het hele jaar door én door weer en wind zich heeft ingezet om ons jubileumjaar van een hoop schaakplezier te voorzien. Zoals hij zelf in het interview al zegt: overal waar hij kwam waren er lachende gezichten en was er schaakplezier. En dat was precies de bedoeling. Dank!

Mr. X zonder anonimiteit schaakt natuurlijk ineens heel anders voor tegenstanders. Waar Ramon achter zijn vizier een grote onbekende was, wisten mensen nu ongeveer tegen welk schaaklevel ze speelden. En het overkomst iedereen wel eens dat ze verliezen tegen een mindere speler. Ook Ajax zou hypothetisch best eens kunnen verliezen van een vierdeklasser. In een bekertoernooi. Bijvoorbeeld. Afijn, Ramon verloor 2 partijen en speelde er eentje remise. Het was een mooie schaakavond vol schaakplezier en dat is waar het spelletje natuurlijk in essentie om gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer artikelen

Jubileum nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle activiteiten rondom 150 jaar KNSB en sluit je aan bij 5.000+ schaakliefhebbers. 

Maandelijks maak je ook nog kans op mooie prijzen en ben jij de eerste die meer te weten komt over Mr. X.