GM Casper Schoppen wint NK Snelschaak

Hete middag

Afgelopen zaterdag werd in Rotterdam het NK Snelschaak 2023 gehouden. Ondanks de tropische temperaturen speelden 211 deelnemers mee om mee te dingen naar de titel van de sterktste snelschaker van Nederland. GM Casper Schoppen wist de finalegroep met 10 uit 11 te winnen en kroonde zich de kampioen: gefeliciteerd!

Start toernooi

Sterk deelnemersveld

Van de meer dan 200 deelnemers waren er 8 grootmeester, 13 internationale meester, 12 FM en 3 CM. Voor al die toppers was er in de finalegroep maar plaats voor 12 personen: dringen dus! Uiteindelijk kwam er mooie finalegroep. Deze bestond uit (zie foto): Frank van Tellingen, Casper Schoppen, Loek van Wely, Mark Timmermans, Hing Ting Lai en Peter Lombaers. En zittend van links naar rechts: Miguoel Admiraal, Rogier van Arkel, Max Warmerdam, Roger Meng, Hugo ten Hertog en Thomas Beerdsen.

Finalegroep NK Snelschaak | Foto: Frans Peeters

Partijen, foto’s en analyse

Wil je meer weten over dit mooie jubileumtoernooi? Veel van de partijen tussen alle deelnemers vind je op Lichess. Neem ook een kijkje bij de foto’s van Ad Bruins, Frans Peeters en die van Markus van Rest! Benieuwd welke andere jubileumactiviteiten er nog zijn dit jaar? Check dan onze activiteitenkalender! Een uitgebreider verslag vind je op Schaaksite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer artikelen

Jubileum nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle activiteiten rondom 150 jaar KNSB en sluit je aan bij 5.000+ schaakliefhebbers. 

Maandelijks maak je ook nog kans op mooie prijzen en ben jij de eerste die meer te weten komt over Mr. X.