Hoe je van een toernooi een schaakfeest maakt

Een volle hal. In totaal deden 80 teams mee.

Erasmiaans Schaakfestijn met heel veel nevenactiviteiten en ook aandacht voor KNSB 150 jaar

In het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam werd afgelopen zaterdag het jaarlijkse Erasmiaans Schaakfestijn gehouden. De opkomst was overweldigend, namelijk 80 schoolteams. 

Er werd geschaakt in diverse categorieën. De hoogste groep speelde om het kampioenschap van de Rotterdamse Schaakbond met kwalificatie voor het NK.

Dit evenement is een mooi voorbeeld hoe je van een toernooi een waar schaakfeest kunt maken. Er waren namelijk allerlei nevenactiviteiten en er was aandacht voor het jubileum van de 150-jarige KNSB.

Nevenactiviteiten

Zo kon er tussen de ronden door geschaakt worden tegen de “Beer”.

Behoorlijk wat scholen deden mee aan een ontwerpwedstrijd. Die ontwerpen werden in een apart lokaal uitgestald. De mooiste ontwerpen werden beloond met een prijs. Ook werden prijzen uitgedeeld in de gedichtenwedstrijd. Er kwamen zo’n 100 gedichten binnen. Er was een schaakrobot aanwezig, waar tegen geschaakt kon worden. Margreet Wevers was aanwezig met haar stand “Schaakkunst” en ook Joyce van der Meijden, schrijfster van de boeken van “Simon de Schaker” was aanwezig. In de kantine konden de kinderen drinken en versnaperingen halen en daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt.

Jubileum KNSB 150 jaar

Dit evenement had ook een KNSB jubileumtintje. De scholen kregen van de organisatie een jubileumcadeautje. Alle scholen kregen de drie boeken uit de serie van Simon de Schaker voor in hun bibliotheek.  De winnaars van de gedichtenwedstrijd kregen ook een boek. Van de jubilerende KNSB kregen alle deelnemende kinderen (circa 350) een jubileumpen cadeau.

Alles over deze mooie dag (verslag, uitslagen, foto’s) is te lezen op de website van de Rotterdamse Schaakbond.

Zie ook: website Erasmiaans Schaakfestijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer artikelen

Jubileum nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle activiteiten rondom 150 jaar KNSB en sluit je aan bij 5.000+ schaakliefhebbers. 

Maandelijks maak je ook nog kans op mooie prijzen en ben jij de eerste die meer te weten komt over Mr. X.