NK met tempo 150 seconden per partij!

Wil je zien hoe leuk het NK Lightning Chess is? Bekijk deze aftermovie van een van de vorige edities.

NK Lightning Chess met aangepast speeltempo: 150 seconden p.p.p.p.

Op zaterdag 1 juli is de 6e editie van het Nederlands Kampioenschap Lightning Chess in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Vanwege het 150-jarig jubileum van de KNSB is speciaal voor deze editie het speeltempo aangepast naar 150 seconden per persoon per partij.

Het getal 150 loopt als een rode draad door 2023, het jubileumjaar van de 150-jarige Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Vandaar dat het speeltempo op het NK Lightning Chess dit jaar 150 seconden p.p.p.p. is. Het maximale aantal spelers dat aan dit NK kan meedoen: ook 150.

Doe je mee, dan speel je maar liefst 43 partijen van 150 seconden per persoon. Eerst vier achtkampen en op basis van die 28 partijen worden finalegroepen ingedeeld waarin iedereen nog eens 15 partijen speelt. De winnaar van de kroongroep mag zich officieel Nederlands Kampioen Lightning Chess noemen en ontvangt 500 euro aan prijzengeld.

Deelname kost slechts €20 en daar krijg je een hoop voor terug. Buiten de deelname krijg je namelijk ook een geheel verzorgde luxe lunch door Bonheur Horeca. GM’s hoeven geen inschrijfgeld te betalen.

Voor de organisatie tegen SG KiNG.

Meer informatie kun je vinden op de website van het toernooi:

https://www.sgking.nl/nk-lightning/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer artikelen

Jubileum nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle activiteiten rondom 150 jaar KNSB en sluit je aan bij 5.000+ schaakliefhebbers. 

Maandelijks maak je ook nog kans op mooie prijzen en ben jij de eerste die meer te weten komt over Mr. X.